Geplaatst op Geef een reactie

Groetjes kaarten

       

Twee kaarten gemaakt met de stempelset Daisy Delight.  Kaart 1 is de basis cardstock Hello Honey ( uit de incolor serie 2014-2016 en er dus uit) Deze kaart is 21 x 21 cm en gerild op 10,5 cm. Op de basiskaart heb ik de kleur Night of Navy geplakt ( 20,5 x 10 cm). De gestempelde kaart is Very Vanilla (20 x 9,5 cm). Als achtergrond stempel heb ik de  “handgeschreven brief” niet van SU gebruikt in combinatie met de stempel van SU: stippen van de Gorgeous Grunge in de kleuren hello honey en night of navy. Voor de bloemen heb ik de mooie stempelset en pons  Daisy Delight gebruikt en eveneens de kleuren hello honey en night of navy. De bloem heb ik met de blenderpen  “ingekleurd”.  De blaadjes zijn met de kleur  Pear Pizzazz gestempeld en uitgeknipt. De very vanilla kaart heb ik nog bewerkt met een paper distresser . Het woord groetjes  ( niet van SU) heb ik 2 x uitgestanst in de kleuren hello honey en night of navy en een beetje verspringend op elkaar geplakt. Het hart van  de bloemen nog beplakt met een Faceted Gems accent in goud.

 

Kaart 2 is precies hetzelfde alleen nu met de kleuren Crum Cake en Blackberry Blizz (eveneens uit de  incolor  serie 2014-2016). Hier heb ik de blaadjes echter met de kleur Lemon Lime Twist gestempeld en het hart nog beplakt met een Faceted Gems accent in zilver.

  

Geplaatst op Geef een reactie

Patchwork kaarten

     

Het is de veelzijdige stempel en stansset Christmas Quilt maar zoals te zien is hoeft hij niet alleen voor kerstkaarten gebruikt te worden. Ik heb hier patchwork kaarten gemaakt. De basis is Sweet Sugarplum cardstock en daarop heb ik uit de retired serie Falling in love het d(esign)  s(erie)  p(apier)  geplakt. Uit een stuk sweet sugarplum heb ik  de ster gestansd.  Op very vailla de ster gestempeld en daarna uitgestansd en uit het DSP de stukjes ster gestansd en die op het very vanilla geplakt. (zie foto 2 ) Daarna de 2 sterren op elkaar geplakt en de bloem daar weer bovenop geplakt en ter versiering een rinestone  in het midden. De bruine strepen is washi tape. Op het washi tape heb ik het klosje en naald  uit de Christmas Quilt set geplakt die ik gestansd heb uit sweet sugarplum en om het klosje wat jute kleurig garen gewikkeld.

Geplaatst op Geef een reactie

Vlinder kaartje

Ook deze stempelset Butterfly Basics weer eens gebruikt. Met Marina Mist cardstock als basis en dezelfde inkt gestempeld op WW.  Langs de randen heb ik de stempels uit de set Timeless textures en de “honingraat” en het blad uit de Butterfly Basics gebruikt. De vlinders gestempeld op WW en uitgestansd uit de bijbehorende stans set, en ook nog uitgestansd uit marina mist cardstock. De marina mist vlinders heb ik met de wink of stella pen bewerkt voor het glitter effect en  daarna  heb ik beide vlinders op elkaar geplakt. Hier en daar het kleine vlindertjes er op gestempeld. hier en daar een plakpareltje ter versiering.

Geplaatst op Geef een reactie

Libellekaart

Nu even geen kerstkaartje maar een stempelset die best weer eens in de picture mag staan. Deze set heet Dragonfly Dreams

Als basiskaart heb ik Marina Mist cardstock genomen en op W(hisper) W(hite) met marina mist inkt gestempeld. De randen heb ik gestempeld met de verschillend stempels uit Timeless textures. De randen heb ik ook met marina mist gesponsd voor het vintage effect.  De libelle heb ik op WW met marina mist gestempeld en uitgestansd met de bijbehorende stans maar ook uitgestansd  in marina mist cardstock. Daarna heb ik de marina mist cardstock libelle bewerkt met  de wink of stella pen voor een glittereffect. Daarop heb ik de gestempelde libelle geplakt en dit als geheel op de kaart geplakt.  Ook de BIJ heb ik  gestempeld en uitgestansd  en eveneens in de kleur marina mist uitgestansd en opgeplakt in het hoekje. De oogjes van de libelle heb ik met plakpareltjes gedaan.

 

En in de kleuren Dapper Denim heb ik er nog een kaartje meegemaakt.

 

Geplaatst op Geef een reactie

Kerstkrans, egeltje en zonnebloem

Ook met deze leuke set zijn weer vele verschillende soorten kaarten te maken en ik zal er een paar voorbeelden van laten zien.

 

Eerst weer 2 kerstkrans kaarten.
Deze stempel is een  2 stap methode dwz. dat de 2 losse bloemen stempels op elkaar zijn gestempeld. Je kunt hierbij gebruik maken van 2 verschillende kleuren inkt een lichte als 1e en een donkerdere als 2e  maar 1 dezelfde kleur kan ook alleen stempel je die eerst af op een kladje zodat je meer effect krijgt.

Voor het kaartje met de groene strik heb ik de kleuren Cherry Cobbler en Wild Wasabi genomen. De “besjes”heb ik overal verspreid er op gestempeld in de krans en als randje om de krans, dit heb ik op een Cherry Cobbler uitgestanste vierkant geplakt. De  witte achtergrond is op WW gestempeld met eveneens Wild Wasabi en Cherry Cobbler en de blaadjes stempels die in deze set horen. Om de krans wat op te leuken heb ik er een Lemon Lime Twist  Ribbon strikje opgeplakt en een rood sterretje. Het label is met de Everyday Label pons gedaan.

Het kaartje met het gouden strikje is in de kleuren Real Red en Pear Pizzazz en is hetzelfde als  het kaartje met het groene strikje gemaakt. Het label is met de Classic Label pons gedaan.

 

Dit is dezelfde set maar dan als zonnebloem kaartje.
Voor de 2 kleinere kaartjes heb ik  WW als basis gebruikt en met de kleuren Tangelo Twist en Tangerine Tango gestempeld  Tangelo Twist heb ik eerst 1 x afgestempeld op een kladje en toen op WW. De kern is gestempeld met Early Espresso. Het blad is met Old Olive gestempeld. Het geheel op een Early Espresso ondergrond en dat weer op een WW basis kaart. Een linnen draadje ter versiering.


Het kaartje met de eikeltjes heb ik gemaakt in de kleuren Soft Suede, Early Espresso,Old Olive,  Tangerine Tango en Pumpkin Pie. Als achtergrond heb ik op WW de achtergrond stempel Sheet Music  gebruikt in Soft Suede en deze 1 x afgestempeld en met een doekje hier en daar nog wat meer inkt weggeveegd zodat er vage plekken zijn, je ziet hem bijna niet. De bloem in Tangerine Tango eerst weer 1 x afgestempeld op een kladje en daarna de Pumpkin Pie eroverheen. Het eikelhoedje is Soft Suede en het eikeltje zelf Early Espresso. Het blad is in Old Olive gestempeld. De randen heb ik met een dauber/ sponsje bewerkt voor een vintage look in Soft Suede evenals  de basiskaart. Een toepasselijke tekst erop met een linnen draadje ter versiering.

 

En hier een lief egeltje  met dezelfde set gemaakt. Ik heb hier wel een voorbeeld bijgehaald maar mijn eigen draai aangegeven. In een uitgestanste cirkel een stukje papier gelegd wat als maskeer papier werkt zodat je niet de hele bloem op je papier krijgt maar alleen het gedeelte wat je wilt. Dit heb ik gestempeld in de kleuren Sahara Sand en Crumb Cake. Sahara Sand als eerste, na eerst weer 1x afgestempeld te hebben. De kern is Crumb Cake maar ook afgestempeld, en de “besjes”stempel met een stift de 3 stipjes gekleurd die ik als snuitje het leukste vond en er op gestempeld.  De blaadjes stempel die combineerd met de pons ( Leaf )gebruikt voor de blaadjes in  de kleur Pear Pizzazz. Daarna uit de serie Sheltering Tree de “gras”stempel , de grassprieten en bloemstipjes  gebruikt en gras en bloemen gestempeld. De tekst komt uit de Nederlandse set Recht uit het hart van SU.
Ik heb er inmiddels ook al leeuwtjes van gezien zo schattig.

Geplaatst op Geef een reactie

“Christmas “Quilt set/bundel

 Wat is deze bundel toch veelzijdig. Niet alleen kerstkaarten maar ook gewone en patchwork kaarten kun je er mee maken.  Ik zal een een aantal verschillende kaarten laten zien met deze set.

 

Eerst nog wat Kerst kaarten ermee.

Bij deze kaarten heb ik  de kleuren Real Red en Crumb Cake gebruikt en DSP ( designpapier)  uit de wintercatalogus van verleden jaar. De grote ster heb ik eerst met zwart op W(hisper) W(hite)  gestempeld. Daarna uit  DSP ( deze is dubbelzijdig) de sterren gestanst met de bijbehorende stans en om en om er op geplakt, daarna heb ik uit Real Red de ster met de zgn. naaisteek  uit gestanst en er achter geplakt. Achter  de rode ster zit een goudkleurige sneeuwvlok en dit alles op de kaart geplakt. De cijfers komen uit de Large Numbers Framelits.

 

Nog een kaart van deze set met een hele andere kleurstelling, nl. “goudkleurig “papier en DSP uit de oudere serie Irrestible Floral die ik met de kleurNight of Navy heb gesponsd zodat je de sterren er uit ziet springen. Verder heb ik de kaart heel rustig gehouden en alles op Very Vanilla en Goud geplakt.

 

Bij deze kaarten heb ik de sterren gestempeld op een WW ondergrond. Hiervoor heb ik de kleuren Real Red en Pear Pizzazz gebruikt. Achter de sterren heb ik ter versiering een stukje goud draad geplakt.

 

Twee hele andere kaarten maar wel met dezelfde set gemaakt. Het zijn “quilt”kaarten vandaar het klosje en de naald die ook bij deze set zitten. Hier heb ik alle kleuren op elkaar afgestemd en het zijn “zachte”  kaarten geworden. Ik heb de kleuren Crumb Cake, Soft Sky en  Blushing Bride gebruikt. De randen van alle kaarten bewerkt met de dauber en Crum Cake inkt  evenals de tekstlabel zodat je het vintage effect krijgt. Om het klosje wat bijpassend garen gewikkeld en op de bloem een dots geplakt om het af te maken. De basis van de kaarten zijn wel hetzelfde als bij de kerstkaarten maar het effect is totaal anders.

 

In deze set zitten ook  driehoekige stempels en daar kun je deze boompjes mee maken  en zie daar de kerstbomen zijn een feit. De achtergrond is een WW geemboste kaart met de Cable Knit. De driehoekjes ( boompjes) zijn uitgestanst met de bijbehorende stans evenals de pot. Daarna alles opgeplakt op de kaart.

 

Maar ook een grafische getinte kaart is mogelijk met deze driehoekjes.  Met allerlei kleuren combi’s kun je het net zo bont maken als je zelf wilt. Ik heb voor deze kaart de kleuren Pacific Point, Cumcumber Crush en Pool Party gebruikt. De 2 driehoekjes passen perfect “in elkaar” en zo kun je hele mooie patronen creëren. De achtergrond is Pool Party die ik bewerkt heb met de Burlap stempel en de kleur Pool Party inkt die ik eerst 1 x afgestempeld heb en daarna op de kaart gestempeld. De tekst Hallo uitgestanst in de kleur papier Pacific Point en opgeplakt evenals het houten hartje waarop ik een dots, ook een hartje heb geplakt.

Zo zijn er  een aantal mogelijkheden met deze leuk set.

 

 

Geplaatst op 1 Reactie

Kerstkaarten

Na een lange tijd van afwezigheid begin ik weer met frisse moed en zin.

Al lijkt het nog zo ver weg toch is het over een week of 9 alweer   KERST.  Voor die tijd moeten de kaarten al wel klaar zijn en verstuurd.

En ja wat is er nou leuker en persoonlijker om je familie en vrienden  een zelfgemaakte kerstkaart te sturen!

Daarom wil ik de aankomende weken workshops gaan geven om samen  3 kerstkaarten per  keer te maken met verschillende stempels en  technieken.  Hieronder een aantal voorbeelden en mogelijkheden  voor het maken van deze kaarten en eventueel kennis te maken met de produkten van Stampin Up (SU)

 

Deze kaart heb ik gemaakt met :

Christmas Quilt framelits, de Cable Knit embossingfolder, De Star of Light stempels ,   de Layering Oval framelits en zilverkleurige embossingspoeder

De basiskaart is Mossey Meadow ( kwam er te laat achter dat deze kleur er niet meer is sorry) en daarop zit de kleur Very Vanilla. De kleine rode besjes zijn uit Cherry Cobbler gemaakt. De groene strook is met zilverkleurig embossingspoeder bewerkt evenals de tekst.

Hier een variant in Cherry Cobbler en Whisper White in combinatie met Garden Green.  De witte strook is met Garden Green inkt gestempeld uit de Star of Light stempelset.

Bij deze kaart heb ik de witte strook gestempeld met de stempels uit de Christmas Quilt in Garden Green evenals de tekst.

 

Deze kaart is gestempeld met de stempels van de Christmas Quilt set en uitgestanst met de framelits die er bij horen.  De inkt kleuren hiervoor zijn Lemon Lime Twist en Real Red en de basiskaart is Real Red . Op de witte ondergrond heb ik met Real Red en de stempel uit Star of Light de achtergrond gestempeld

Geplaatst op Geef een reactie

Puzzelkaarten

wpid-wp-1487674883449.jpeg Een paar puzzelkaarten gemaakt met de lieve stempelsets Bella and Friends en Pretty kitten Als basiskaart heb ik 2 x Rich Rizzleberry gebruikt en 1 x Real Red. Met  W(hisper) W(ite) en de  dubbele naaisteek rechthoek stansen heb ik 2 verschillende maten op het WW gelegd en uitgestansd Het grootste witte kader is de lijst en heb ik op de basiskaart geplakt. Daarna ben ik ga spelen met de stempels  en de dubbele naaisteek rechthoeken en ovalen  stansen om er passende stukjes van te maken die weer precies in het grote kader passen. Het stempelen heb ik gedaan met de bijbehorende kleuren Rich Rizzleberry en Real Red en de randjes van de puzzelstukjes bewerkt met een sponsje in de zelfde kleuren. Alles in het grote kader gepast en vastgeplakt en je hebt een leuke kinderkaart

 

 

Geplaatst op 1 Reactie

Koperen libelle

wpid-wp-1487674883541.jpeg Nog een kaartje met de Dragonfly Dreams. De basiskaart is Tempting Turquoise.  Ook nu heb ik de bundel Dragonfly Dreams gebruikt, Op W(hisper) W(ite) heb ik de “bubbels”   eerst gewoon gestempeld en daarna steeds 1 a 2 keer op kladje afgestempeld zodat je kleurverloop krijgt. Dit heb ik ook gedaan met het  het bijtje  en het blad/varen uit de set Butterfly Basic   en het met Tempting Turquoise inkt gestempeld  Op een stukje WW en op een stukje Vellum  heb ik met versamark  de libelle gestempeld, en daarna met Copper embossingspoeder  bestrooid, afgeklopt en met de heattool verwarmd zodat je een mooie koper kleurige libelle krijgt.  Deze libelles uitgestanst met de stansen. De WW bestempelde kaart op de kaartbasis geplakt en toen eerst de WW libelle opgeplakt en daarop de Vellum libelle opgeplakt. Hier en daar een plaksteentje en klaar.